Ziarul Lumina are un nou format editorial şi tipografic

Ziarul Lumina are începând cu data de 30 septembrie o ediţie naţională de şaisprezece pagini.

Noul proiect a fost lansat în ziua când se împlinesc 12 ani de la întronizarea celui de-al şaselea Patriarh al României, Preafericitul Părinte Daniel.

„Din această zi am pus în aplicare o hotărâre a Sfântului Sinod din luna februarie, aceea de a unifica ediţiile regionale într-o singură ediţie naţională”, a declarat pentru Radio Trinitas, părintele Nicolae Dascălu, coordonatorul publicaţiilor Lumina.

„Un ziar care coagulează ştiri, informaţii, comentarii, învăţături de credinţă, materiale jurnalistice din toată ţara şi diaspora ortodoxă română şi care, în mod selectiv şi echilibrat, oferă publicului o sinteză a activităţilor bisericeşti, a stării în care se află de fapt Biserica şi societatea de astăzi”, a spus părintele Dascălu.

Într-un editorial publicat în Ziarul Lumina, părintele Nicolae Dascălu spune despre cotidianul Bisericii că este deschis spre problemele societăţii.

Facem jurnalism cu profundul respect faţă de persoana umană, căutăm şi răspândim lumina faptelor bune. Promovarea valorilor credinţei creştine, cunoaşterea şi cultivarea tradiţiilor şi spiritualităţii româneşti, cooperarea cu instituţiile publice în slujirea binelui comunitar, dialogul cu opinia publică sunt obiective constante ale cotidianului Patriarhiei Române”.

Ziarul Lumina, primul cotidian creștin din România, a fost înfiinţat la Iaşi, la 7 februarie 2005,  din inițiativa laicatului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei în perioada respectivă.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente