Zi de sărbătoare pentru Comunitatea Ortodoxă Română din Istanbul

În Duminica a III-a din Postul Mare, la 15 martie 2015, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a oficiat în biserica Sf. Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul – a Comunității Ortodoxe Române din Turcia – slujba Sfintei Liturghii, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

La acest moment important pentru Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia a fost prezentă și Excelența Sa, Doamna Adriana Ciamba, Consul General al României la Istanbul.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către corul parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” şi „Sfântul Ioan Rusul” Brâncuşi – Bucureşti.

De asemenea, în trapeza comunității a fost proiectat un material multimedia cu imagini de la acțiunile realizate în cadrul comunităţii românești din Istanbul, cei prezenți amintindu-și cu bucurie de clipele frumoase care au marcat istoria ultimilor cinci ani la ctitoria brâncovenească. Au fost reamintite vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel din martie 2013, vizitele Sanctității Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, vizitele binefăcătorilor bisericii Mircea și Elena Lucescu, activitățile culturale realizate de doamna profesor Andreea Vlad pentru păstrarea spiritualității și tradițiilor românești în sânul românilor din Turcia, precum și de la multe alte activități administrative, sociale și filantropice.

Vizita Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, la Istanbul a avut loc în contextul semnării prelungirii acordului dintre Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Română pentru ca românii din Istanbul să poată participa în continuare, în fiecare duminică și zi de sărbătoare, la biserica Sf. Mc. Paraskevi.

Informaţiile au fost oferite de Pr. Dr. Sergiu-Marcel Vlad.

Comentarii Facebook


Știri recente