Zi de sărbătoare la Parohia Recea Mare, prot. Şimleul Silvaniei

În ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena (21 mai 2016), Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nouă din Parohia Recea Mare, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, informează Eparhia Sălajului.

Alături de Ierarh au slujit Preacucernicii Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului, Preacucernicii Părinți Protopopi de la cele trei protopopiate din Eparhie și părinții apropiați ai acestei parohii, toți prezenți la invitația părintelui paroh, Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfântul Mucenic Dimitrie din Recea Mare a fost sfințită în anul 2002. Motivul pentru care s-a început ridicarea unei noi biserici în localitate a fost dat de faptul că vechea biserică era amplasată pe un teren care a început să fie instabil, așa încât locașul de cult a început să crape și să se desprindă bucăți de tencuială. În aceste condiții credincioșii nu mai erau în siguranță în vechea biserică. Lucrările au fost inițiate și demarate de către parohul de atunci, părintele Miron Pop, până în primăvara anului trecut când Preacucernicia sa s-a pensionat. În luna mai a anului 2015 a fost numit preot paroh Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan.  La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel din anul 2015 s-a slujit pentru prima oară în noul locaș de cult, slujba fiind săvârșită de către Preasfințitul Părinte Petroniu.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente