Zi de sărbătoare la parohia din Padova

Duminică, 30 martie 2014, în biserica parohială din Padova s-au reunit personalități ale lumii politice italiene și românești, informează episcopia-italiei.it

În luna februarie a anului 2014 s-a semnat actul prin care Consorțiul „Zona Industrială din Padova” (ZIP) a aprobat vinderea bisericii în care slujim din octombrie 2006. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului Primăriei orașului, fapt pentru care oficialitățile au dorit să-i întâlnească pe creștinii parohiei noastre.

La această întrunire au participat: domnul Flavio Zanonato, fostul Primar al Padovei și ministru în guvernul Letta; domnul Ivo Rossi, Primar regent al Padovei; domnul Angelo Boschetti, Președinte ZIP; doamna Nona Evghenie, Consilier comunal la Primăria din Padova. Din partea oficialităților române au fost prezenți: doamna Ambasador al României în Italia Dana Constantinescu, domnul Cosmin Dumitrescu, Consul General – Trieste și doamna Mirela Dumitrescu, Consul – Trieste.

În luările de cuvânt, oaspeții au felicitat pe creștinii noștri pentru realizările din acești ani, încurajându-i în procesul de integrare în societatea italiană, asigurându-i în același timp și de sprijinul administrației locale în rezolvarea problemelor care intră în atribuțiile acesteia. La rândul lor, autoritățile române au subliniat faptul că cetățenii comunitari au anumite drepturi pe care i-au încurajat să le folosească, neuitând însă și de îndatoririle legale față de țara în care se află.

În calitate de gazdă, preotul paroh a mulțumit celor prezenți pentru vizită, asigurându-i că parohia va fi întotdeauna un interlocutor stabil care se va implica – în măsura competențelor specifice – atât în viața credincioșilor, cât și în cea a cetății.

Comentarii Facebook


Știri recente