Zi de sărbătoare la Constanța

Cei 70 de copii de la Centrul social „Fair Play” din Constanța au primit, astăzi, 13 septembrie 2013, în dar rechizite școlare și dulciuri din partea reprezentanților Parohiei „Sfântul Nectarie”, informează TRINITAS TV.

La acțiunea caritabilă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Fără învățătură de carte și fără educație nu putem să dialogăm unii cu alții, nu putem să creștem în înțelepciune, să ne știm rostul existenței și al vieții noastre. De aceea, iubiți copii, primiți dragostea noastră exprimată în cuvânt și în faptă”, a spus ÎPS Părinte Teodosie.

De dimineață, elevii și părinții din Constanța au participat la un eveniment inedit, organizat la unul dintre cele mai mari centre comerciale de la malul Mării în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Copiii au luat parte la deschiderea festivă a anului școlar, ierarhul Tomisului oficiind o slujbă de Te Deum.

„Vă felicităm pentru acest nou început de an. Vă dorim dumneavoastră dascălilor multă înțelepciune, răbdare și bucurie în ceea ce faceți. Copiilor le dorim să asculte, să înțeleagă și să chivernisească bine ceea ce primesc”, a spus ÎPS Părinte Teodosie.

La eveniment au participat și reprezentanți ai inspectoratului și autorități locale.

Luni, 16 septembrie, vor fi oficiate slujbe de binecuvântare în toate școlile și liceele constănțene.

Comentarii Facebook


Știri recente