Zi de sărbătoare la Anina

A doua zi de Rusalii este o sărbătoare foarte importantă pentru credincioşii din Parohia Sfânta Treime-Steierdorf din Anina, Protopopiatul Reşiţa, deoarece Biserica parohială îşi serbează hramul principal. În acest an bucuria a fost una deosebită datorită faptului că Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a ales să slujească la sărbătoarea Sfintei Treimi alături de credincioşii acestei parohii, după cum ne-a precizat Diac.Pavel Canea.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a binecuvântat şi exteriorul bisericii care a fost recent renovat, precum şi clopotniţa, ridicată în curtea locaşului de cult. De asemenea, ierarhul a binecuvântat şi altarul de vară, unde în continuare a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La sfânta slujbă au participat foarte mulţi credincioşi, autorităţile locale, precum şi foarte mulţi copii şi tineri de la Centrul de tineret Sfântul Voievod Ştefan cel Mare al parohiei, dar şi din întreaga localitate, îmbrăcaţi în haine populare.

Vedem la Anina o efervescenţă şi o dinamică pentru că preoţii de aici într-adevăr fac o misiune deosebită în rândul credincioşilor şi mai ales în rândul tinerilor şi copiilor. Avem aici slujitori harnici, activi, rugători şi avem o turmă cuvântătoare ascultătoare, pentru că aici avem credincioşi ataşaţi de sfânta biserică şi astăzi curtea sfântului locaş a fost arhiplină şi foarte mulţi dintre credincioşi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate aceste daruri şi Îl rugăm să binecuvinteze această parohie şi acest oraş, pentru ca să avem în permanenţă aici centre şi nuclee de tineri şi copii, care să ducă mai departe candela credinţei noastre strămoşeşti, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturgii, Preasfinţitul Părinte Lucian a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh Horia Mailat, iar celor care s-au implicat în construirea clopotniţei şi amenajarea şi înfrumuseţarea exteriorului bisericii, chiriarhul le-a oferit diploma de excelenţă Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. La finalul slujbei a fost săvârşită şi o slujbă de pomenire pentru toţi slujitorii, ctitorii, închinătorii şi binefăcătorii sfântului locaş care au trecut la Domnul.

În continuare, copiii şi tinerii de la Centrul de tineret Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, precum şi Famfara şi Ansamblul Doina al Casei de Cultură din Anina au oferit un moment artistic. Totodată, cu prilejul hramului a fost vernisată şi o expoziţie de pictură realizată de copii şi tineri din cadrul cercului de pictură Anina.

Comentarii Facebook


Știri recente