Zi de sărbătoare în Parohia „Malainița”, de pe Valea Timocului

Parohia Malainița din Protopopiatul „Dacia Ripensis”, de pe Valea Timocului și-a sărbătorit ieri, 21 noiembrie, hramul: Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, pe stil vechi. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul locțiitor al Daciei Felix. La această sărbătoare a fost sfințit și iconostasul bisericii, informează TRINITAS TV.

„Această sărbătoare ne adună pe toți ca să fim împreună în duh și rugăciune, în comuniune și dragoste față de Dumnezeu, față de Biserica Mântuitorului Hristos și unii față de alții”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Tot ieri, pentru prima dată în ultimii 177 de ani, a fost hirotonit în această comunitate un preot român. Părintele Ioan Micu va sluji credincioșilor din Malainița, dar și a celorlalți credincioși din Valea Timocului.

„Doi sunt astăzi și preoții pe care frații noștri români din Valea Timocului îi au de astăzi înainte. Părintele Protopop Bojan Alexandrovici și Părintele Ionuț Liviu din Caransebeș rânduiți de Dumnezeu prin noi și în mod deosebit prin Patriarhia Română ca primii preoți după sute de ani pentru nevoile spirituale și pentru mântuirea românilor de aici”, a spus Preasfințitul Daniil, Episcopul Daciei Felix.

Începând cu anul 2008, Episcopia Caransebeșului s-a implicat și sprijină activitatea credincioșilor din Episcopia Dacia Felix, eparhie din care fac parte românii din Valea Timocului și Valea Moravei.

Comentarii Facebook


Știri recente