Zi de sărbătoare în parohia Adormirea Maicii Domnului din Cluj

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca a fost joi, 15 august 2013, în sărbătoare, întrucât este ocrotită de Preasfânta Fecioară Maria. Cu prilejul hramului la biserica din cartierul Mănăștur, mai exact de pe strada Govora s-au oficiat încă din ajunul sărbătorii slujbe speciale. Programul liturgic a debutat miercuri, 14 august 2013, când de la ora 18 a fost oficiată Vecernia Mare cu Litie, urmată de slujba Prohodului Maicii Domnului, informează radiorenasterea.ro

La final enoriașii împreună cu preoții slujitori au participat și la o procesiune pe strada Govora cu icoana Adormirii Maici Domului. În ziua hramului a fost oficiată în biserica Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie de un sobor de preoți. Invitat special a fost părintele Vasile Istrate, parohul bisericii Sfântul Proroc Ilie din cartierul Mărăști, care a ținut și un cuvânt de învățătură despre viața, adormirea și minunile Maicii Domnului din perspectiva Sfinților Părinți.

Anul acesta credincioșii ce au participat la hramul bisericii s-au putut închina icoanei Maicii Domnului „Portărița”, o copie a unei icoane de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos. Biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Mănăștur datează încă din anul 1950, iar în prezent la locașul de cult se derulează ample lucrări de renovare.

Comentarii Facebook


Știri recente