Zi de praznic pentru credincioșii buzoieni

Praznicul Întâmpinării Domnului a fost sărbătorit, duminică, 2 februarie 2014, la biserica „Sfinții Îngeri” din Buzău, de un mare număr de credincioși. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de slujitori – preoți și diaconi, după cum ne-a declarat Dragoș Olteanu.

„Așa cum L-a primit dreptul Simeon în brațele sale și L-a întâmpinat pe Pruncul Iisus, tot astfel se cuvine să-L întâmpinăm întotdeauna pe Mântuitorul Hristos — nu pe brațe, ci în inima noastră, în sufletul nostru, în întreaga noastră ființă. Atunci când Domnul Hristos Se oferă, prin Sfânta Taină a Euharistiei, și sunteți invitați de arhiereu sau preot — „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, apropiați-vă!” —, aceasta presupune că trebuie să vă pregătiți duhovnicește ca să-L primiți pe Hristos, să-L întâmpinați în sufletul și în inima dumneavoastră. Iar dacă noi Îl întâmpinăm, aici, ne va întâmpina și El pe noi, în Împărăția Tatălui ceresc. Pentru că în aceasta constă marea Taină a comuniunii între noi, sfinți și Dumnezeu: cei care au crezut, cu toată tăria, în Mântuitorul Hristos, care L-au mărturisit, fără rușine și cu mult curaj, cei care și-au dat și viața pentru El, aceia au primit cununa sfințeniei, iar Domnul Iisus i-a primit în Împărăția lui Dumnezeu, rostind cuvintele: „Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii” (Matei 25, 34)”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Cu acest prilej, ierarhul l-a prezentat enoriașilor pe părintele Valentin-Bogdan Ene, consilier eparhial, noul preot coslujitor la Parohia „Sfinții Îngeri”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog George-Daniel Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente