Zi de praznic la Mănăstirea Dobrești | PS Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta Liturghie

Hramul mănăstirii Dobreşti

Mănăstirea Dobrești din Arhiepiscopia Timişoarei şi-a sărbătorit ieri ocrotitorul, pe Sfântul Profet Ilie Tesviteanul. Cu acest prilej, în aşezământul monahal ctitorit de Patriarhul Daniel, a liturghisit Preasfinţitul Părinte Pisie Lugojanul, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În omilia sa din 20 iulie 2017, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a vorbit pelerinilor prezenți despre curajul și credința neclintită a prorocului Ilie în vremurile de retriște spirituală a sec. al IX-lea î.Hr, când poporul evreu se îndepărtase de la dreapta credință, prin cinstirea zeului Baal.


Aşezământul monahal din Dobreşti, comuna Bara, a fost înfiinţat în data de 9 iulie 2003, la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei), originar din această localitate bănățeană, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

În 23 octombrie 2005 , Preafericitul Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, pe atunci Episcop-vicar al Arhipiscopiei Timişoarei, împreună cu mai mulţi preoţi şi diaconi, au sfinţit locul pe care s-a construit biserica mănăstirii, punând piatra de temelie.

Pe lângă Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, Mănăstirea Dobreşti mai are drept ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva și pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente