Zi de hram pentru credincioșii Parohiei Nașterea Maicii Domnului – Drumul Taberei

Ieri a fost zi de sărbătoare și la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor”, de lângă parcul Drumul Taberei, din Capitală, unde preoții și credincioșii au serbat hramul principal al bisericii. Seara, în ajunul sărbătorii au fost săvârșite slujba Vecerniei unită cu Litia și cea a Acatistului Maicii Domnului de către slujitorii acestei biserici, informează „Ziarul Lumina”.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către părintele protopop Costel Burlacu, de la Protoieria Sector 6 Capitală, împreună cu preoții slujitori ai bisericii și preoți slujitori de la bisericile din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Părintele protopop Costel Burlacu a rostit un cuvânt de învățătură în care a a explicat înțelesurile duhovnicești ale sărbătorii, evidențiind rolul de mijlocitoare al Maicii Domnului pentru toți creștinii. La finalul Sfintei Liturghii, părintele protoiereu a transmis binecuvântările Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și l-a felicitat pe părintele paroh Constantin Țincu pentru frumoasa lucrare misionar-pastorală săvârșită aici împreună cu ceilalți slujitori. Părintele Constantin Țincu a mulțumit părintelui protopop Costel Burlacu pentru prezența la acest ceas de bucurie duhovnicească a parohiei.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult, după care a urmat agapa frățească. Ca în fiecare an, credincioșii care au participat la sărbătorirea hramului parohiei au primit pachete cu hrană.

Comentarii Facebook


Știri recente