Zi de bucurie în parohia Nașterea Domnului din München

Duminica a 4-a după Rusalii a fost una de mare bucurie pentru credincioșii parohiei „Nașterea Domnului” din München. În această zi Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către PS Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Germania, Austria și Luxembourg, pr. paroh Alexandru Nan și pr. Mircea Basarab. Răspunsurile la slujbă au fost date de către corala parohiei, Armonia, dirijată de către domnul Ciprian Munteanu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, PS Părinte Sofian a vorbit despre curajul și fermitatea cu care Sf. Ilie, pomenit cu o zi înainte, a luptat pentru apărarea adevăratei credințe, împotriva preoților lui Baal și ai Astartei. PS Sa a abordat și problema care preocupă momentan societatea germană, amintind de discuțiile provocate de către un document emis recent de către Biserica luterană din Germania, prin care căsătoriile homosexuale sunt puse pe aceeași treaptă cu instituția tradițională a familiei creștine, formată din bărbat și femeie.

La sfârșitul slujbei pr. paroh Alexandru Nan i-a mulțumit PS Sale pentru împreuna slujire și pentru cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, în care au fost cuprinse mai multe pilde și exemple concrete.

PS Părinte Sofian a fost felicitat anticipat pentru serbarea zilei de naștere (pe 22 iulie), în aceeași zi în care și întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, PF Părinte Patriarh Daniel, își serbează ziua de naștere. Atât ierarhului, cât și părintelui paroh, care și-a aniversat 40 de ani de viață chiar în această duminică, credincioșii parohiei le-au cântat „La mulți ani”, urându-le multă sănătate, bucurie și spor în lucrarea de propovăduire a Evangheliei. Din partea Consiliului parohial a luat cuvântul domnul Alexandru Dan Nicu, urându-i părintelui paroh o păstorire lungă și rodnică în parohia „Nașterea Domnului” din München. A urmat apoi o agapă, la care a participat un număr însemnat de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente