Zi de bucurie duhovnicească în Parohia Sfântul Prooroc Ilie din Italia

Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Rignano Flaminio – Italia și-a sărbătorit duminică, 20 iulie 2014, ocrotitorul. Bucuria enoriașilor a fost cu atât mai mare, cu cât în acest an s-a oficiat slujba Sfintei Liturghii în noua biserică, spațiu care s-a dovedit neîncăpător pentru numărul mare de credincioși prezenți.

„Ziua a început devreme cu oficierea slujbei de Utrenie, urmată de Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți. La terminarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Atanasie, Vicar Eparhial, a sfințit și inaugurat noul așezământ monahal în care, cu ajutorul Lui Dumnezeu, nădăjduim că se va înnoda și în acest loc binecuvântat o tradiție monahală ortodoxă după rânduielile și predaniile Sfinților Părinți. Credincioșii care au participat la această mare sărbătoare au fost invitați la o agapă frățească, unde s-au servit mâncăruri tradiționale românești pregătite cu multă dragoste, prin contribuția și osteneala comitetului parohial. Împlinirile despre care vorbim astăzi sunt rezultatul muncii începute la 20 februarie 2014, după ce s-a intrat în posesia proprietății și s-a primit binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, conform adresei 025 din 2014. Atunci au fost începute lucrările de amenajare și restaurare a spațiului din incinta așezământului (biserica și chiliile), la acestea aducându-și o contribuție deosebită credincioșii parohiei”, a precizat Ieromonahul Ștefan.

Cei care doresc să sprijine această lucrare prin donații: ele pot fi făcute direct în contul parohiei deschis la banca Credito Cooperativo di Roma:

CONT NR. 000000071370

IBAN: IT96E0832739360000000071370

BIC: ROMAITRRXXX

Comentarii Facebook


Știri recente