Zeci de tineri merg pe jos „Pe urmele sfinţilor nemţeni”

Zeci de tineri merg pe jos peste 200 de kilometri în cea de-a şasea ediţie a Pelerinajului „Pe urmele sfinţilor nemţeni”. Pelerinajul are loc în perioada 31 iulie – 7 august.  

Pelerinajul este organizat de Departamentul Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, în colaborare cu Protopopiatele Iaşi 3, Paşcani, Târgu Neamţ şi Ceahlău.

Părintele Puiu Ioan, coordonatorul Departamentului Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, a oferit pentru Basilica.ro informaţii privitoare la importanţa şi activităţile desfăşurate în timpul pelerinajului.

„În acest an au participat 75 de tineri care au pornit din Iaşi către Mănăstirea Neamţ şi 27 de tineri care s-au alăturat pentru cea de-a patra zi a pelerinajului”.

„Tinerii şi-au propus să iasă puţin din neliniştea şi tulburarea zilnică şi prin participarea la sfintele slujbe încearcă să se apropie de Dumnezeu şi de sfinţi Săi, urmându-le exemplul”.

„Acest pelerinaj pedestru ne aminteşte de pelerinajele pe care bunicii noştri le făceau pe jos când în preajma marilor sărbători nemţene porneau de la casele lor şi timp de câteva zile parcurgeau un număr de kilometri pentru a se bucura de sărbătorile nemţene”.

Participanţii au luat parte astăzi la hramul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ. Până în acel moment, ei au parcurs peste 140 de kilometri şi au vizitat 22 de parohii în bisericile cărora s-au rugat. Totodată, parohiile le-au asigurat masa de prânz şi chiar găzduire.

Joi, tinerii vor participa la hramul Mănăstirii Ceahlău, iar în 7 august la hramul Mănăstirii Sihla.

Conform Părintelui Ioan Puiu, acest pelerinaj pedestru reprezintă „un prilej pentru fiecare dintre noi de a vedea că Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi, că liniştea şi comuniunea cu cei din jurul tău sunt cu adevărat bucurii care îţi dau putere pentru a merge mai departe în toate încercările pe care le traversează fiecare dintre noi”.

În fiecare dimineaţă, pelerinii participă la Sfânta Liturghie, citesc câte o catismă în fiecare biserică aflată pe traseu, iar seara sunt cazaţi la parohiile pe unde trec.

Foto credit: Arhiepiscopia Iaşilor

Comentarii Facebook


Știri recente