Zeci de persoane din Mihăileni au beneficiat de serviciile Campaniei „Sănătate pentru sate”

Cadrele medicale voluntare de la Sibiu care sprijină Campania „Sănătate pentru sate” în Arhiepiscopia Sibiului au oferit sâmbătă servicii medicale unui grup de 60 persoane din comuna sibiană Mihăileni, respectiv din satele Răvășel, Metiș și Mihăileni.

Acţiuneaa avut loc în casa parohială din Mihăileni, cu sprijinul Departamentului de asistență social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

„Oamenii din această comună au beneficiat de consultații gratuite de O.R.L., medicină generală, cardiologie, stomatologie, oftalmologie și li s-au verificat parametrii de colesterol, glicemie si hemoglobină”.

„La sfârșitul activității medicul stomatolog din grupul de cadre medicale voluntare a prezentat copiilor din sat noțiuni de profilaxie dentară”, a spus inspectorul social Marius Talmațchi de la Departamentul de asistență social al Arhiepiscopiei Sibiului.

Pentru comunitatea de la Mihăileni această activitate a însemnat un sprijin de mare ajutor.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit ca în această zi frumoasă de vară să avem în mijlocul nostru o echipă de medici specialiști care au adus multă bucurie în comuna noastră”, a spus parohul de la Mihăileni, Adrian Toacșe.

Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la cea de-a treia ediție în Arhiepiscopia Sibiului, iar de serviciile medicale oferite în mod gratuit au beneficiat până în prezent peste 1800 de persoane.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente