Zeci de medici şi asistenţi din România ajută Republica Moldova să lupte mai eficient împotriva Covid-19

În Republica Moldova au ajuns joi 42 de medici şi asistenţi medicali din România care întind o mână de ajutor medicilor din Republica Moldova pentru a lupta mai eficient împotriva Covid-19.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile, potrivit unui comunicat al IGSU.

La Cahul, medicii români au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi de Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Foto credit: Facebook / Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…