Zalău: Sărbătoarea Botezului Domnului la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”

În ziua praznicului Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat vineri, 6 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău.

În continuare, a fost oficiată slujba sfințirii celei mari a apei, la care au participat numeroși credincioși, notează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.

Cei prezenți au dus, apoi, Agheasma mare la casele lor, pentru a o consuma cu toată evlavia până la odovania praznicului.

***

Piatra de temelie a bisericii Pogorârea Sfântului Duh din cartierul zălăuan Porolissum a fost sfinţită la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, în anul 2000. În anul 2004, Preasfinţitul Părinte Petroniu a  oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noua biserică, iar în anul 2009, Preasfinția Sa a sfinţit şi casa parohială.

Anul 2016 a fost unul important în istoria acestei parohii, întrucât, în data 12 iunie, locașul de cult a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Preasfințitul Părinte Petroniu.

Comentarii Facebook


Știri recente