Workshop „Relația familie-copil cu autism-specialist”, la Bacău

 

Campania „Autismul colorează diferit lumea”, derulată în acestă perioadă în Eparhia Romanului și Bacăului, a continuat miercuri, 6 aprilie 2016, cu un workshop la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Au participat la acţiunea  „Relația familie-copil cu autism-specialist”, studenții de la specializările terapie ocupațională și kinetoterapie, sub coordonarea domnului profesor Gabriel Mareș.”

 „Am ales acest subiect de discuție pentru că relația care se creează între familie, copil și specialist e foarte importantă în procesul de recuperare. Din partea Fundației „Episcop Melchisedec” filiala Bacău, la acest workshop au participat un kinetoterapeut, un asistent social, un psiholog și un terapeut ocupațional”, a subliniat Pr. Eugen Ciuche, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

De asemenea, s-a discutat în amănunt despre terapiile care ajută în recuperarea copilului cu autism și dificultățile apărute în timpul ședințelor de terapie.  O parte dintre studenții prezenți au făcut deja practică în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” și erau familiarizați cu metodele de lucru și cu activitățile care se derulează în cadrul unui program individualizat de recuperare.

Cei prezenți au fost interesați să afle amănunte și despre terapiile complementare și rolul lor în îmbunătățirea stării generale a copilului.

Comentarii Facebook


Știri recente