Workshop privind sprijinul în situaţii de traumatizare colectivă

La Centrul de formare continuă Dumitru Stăniloae al Patriarhiei Române a avut loc marţea aceasta, 17 noiembrie 2015, un workshop despre depăşirea dificultăţilor care apar în cazul unei traumatizări colective, informează TRINITAS TV.

Evenimentul s-a adresat preoţilor de caritate din spitalele bucureştene, în contextul incendiului de la sfârşitul lunii octombrie, dar şi al diverselor dificultăţi pe care le întâmpină cei care asigură asistenţa religioasă în unităţile medicale.

„Ca preoţi de spitale ne confruntăm zilnic cu traume psihice, însă nu de această anvergură precum cele provocate de incendiul de la Clubul Colectiv. Au fost foarte multe persoane rănite, foarte mulţi membri ai familiei care au venit în jurul lor şi foarte mulţi prieteni. Toate aceste categorii de persoane sunt traumatizate, iar preoţii au discutat mai puţin cu cei răniţi, dar mai mult cu familiile şi cu prietenii lor”, a menţionat Pr. Marius Ciprian Dinu, coordonatorul preoţilor de caritate din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei a pus la dispoziţie, pe lângă prezentarea propriu-zisă, şi un ghid de suport.

Workshop-ul gratuit, care are o durată de două ore, este realizat cu sprijinul Sectorului Social-Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente