Vremurile pe care le trăim ne îndeamnă mai mult ca oricând la rugăciune și acțiune – Episcopul Lucian

„Vremurile pe care le trăim ne îndeamnă mai mult ca oricând la rugăciune și acțiune. De aceea, suntem datori să ne facem cu toții slujba deplin, să împletim Liturghia cu Filantropia”, a spus luni Episcopul Lucian în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Scărarul.

„Și să nu ne despărțim unii de alții meditând la cuvintele Sfântului Apostol Petru care zice: Dar mai presus de toate, ține-ți din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulțime de păcate (I Petru 4:8)”, a mai subliniat ierarhul.

În cuvântul părintesc adresat clericilor şi credincioşilor în contextul nefast creat de Covid-19, Episcopul Caransebeşului deplânge situaţia în care ne aflăm, cea în care „suntem îndemnați să ne izolăm unii de alții” şi nu ne putem întâlni „cu Domnul în Casa Lui cea sfântă”.

„Te cutremuri când trebuie să rostești o binecuvântare către popor, sau pur și simplu să spui Pace tuturor și în biserica noastră dragă nu este nimeni”.

„Iar sabia durerii ne atinge inima mai ales atunci când luăm Sfântul Potir și ne întoarcem spre credincioși spunând: Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați şi nucleul de creștini practicanți și activi care înțeleg că Viața este Hristos, nu mai vine”.

Urmare a acestei situaţii, Părintele Episcop atrage atenţia la următorul lucru:

„Noi, cei credincioși, nu putem înțelege viața fără această relație directă și personală cu Domnul nostru”.

– Episcopul Caransebeşului

„Fără El murim spiritual, nu putem trăi, nu putem respira și nu ne putem mișca fără Hristos, pe Care Îl iubim cu toată ființa și vrem să fim cu El acasă, dar mai ales în Casa Lui, la Biserică, în Casa caselor noastre”, a spus Preasfinţia Sa.

Pentru a depăşi această situaţie, ierarhul îndeamnă la citirea Psaltirii, Ceaslovului şi a Acatistierului, astfel încât fiecare casă să devină „o Biserică în care se slăvește Preasfânta Treime”.

„Credincioșii să fie răbdători, echilibrați, iar credința în bunul Dumnezeu, Doctorul suprem al sufletelor și al trupurilor noastre, să fie constantă și permanentă, neștirbită și neîmpuținată de această criză instaurată în lumea întreagă la care asistăm neputincioși, dar întotdeauna credincioși în ajutorul care poate veni numai de sus „căci toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit de sus este, pogorând de la Părintele luminilor”, a specificiat Episcopul Lucian.

Foto credit: Captură Youtube

Comentarii Facebook


Știri recente