Vremea postului este timpul curățirii sufletești

Creștinii ortodocși se află în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Acesta este unul dintre cele patru mari posturi de peste an, fiind singurul cu durată variabilă, începând în lunea care urmează Duminicii Tuturor Sfinților și încheindu-se în ajunul sărbătorii Sfinților Apostoli.

Biserica ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să mergem, în aceste zile, la duhovnicii noștri pentru a ne mărturisi păcatele. Spovedania, Taina curățirii sufletești de mizeria păcatului, este, alături de Euharistie, rostul și finalitatea oricărei perioade de post.

„Spune Mântuitorul clar: Câte veți lega pe pământ vor fi legate și în ceruri și cate veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer. În continuare, acest cuvânt l-a repetat Mântuitorul Iisus Hristos și la Înviere: Câte veți ierta vor fi iertate și câte veți ține vor fi ținute. Iată importanța deosebită a sfintei mărturisiri care trebuie să fie dreaptă, sinceră și curată, căci nu vorbești în fața unui, ci vorbești în fața lui Dumnezeu când te duci să te mărturisește. Postul este în fața noastră cea mai sfântă faptă”, mărturisește Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Anul acesta, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel ține două săptămâni.

Comentarii Facebook


Știri recente