”Vrem ore de Religie la școală!”

Vrem ore de Religie în școli! Este dreptul nostru și al copiilor noștri. Tema principală a orei de Religie este Dragostea! Ar fi nefiresc ca ora de Religie să nu mai fie în școală! Acestea sunt numai câteva dintre dorințele pe care și le-au exprimat părinții care au ales în continuare Religia ca disciplină de studiu pentru copiii lor.

Având în vedere faptul că, în prezent, sunt nevoiți să facă cerere pentru a putea a-și exprima opțiunea pentru educația religioasă, mulți s-au arătat îngrijorați de viitorul orei și s-au hotărât să lupte pentru ea. Doar în această săptămână s-au constituit, în toate sectoarele Capitalei, filiale ale Asociației „Părinți pentru ora de Religie”, organizație recent înființată care luptă pentru dreptul elevului la o bună educație.

Reporterii TRINITAS TV au fost la lansarea filialelor din sectoarele 2, 3 și 6 ale Capitalei și au discutat cu părinții. Printre ei am întâlnit actori renumiți, avocați, oameni de afaceri sau simpli cetățeni care au simțit că trebuie să ia atitudine.

„Ca părinte vorbesc, ştiu că s-a reuşit cu mari eforturi introducerea acestei ore după revoluţie şi argumentele sunt caracterul şi libertatea copiilor noştri. Tema principală a acestei ore de Religie este dragostea. De ce aş fi împotriva ei? Sunt pentru!”, a mărturisit actorul Tomi Cristin.

„Cred că este momentul ca respectând regulile jocurilor democratice să ne ridicăm în apărarea unor drepturi fundamentale, ale unor drepturi ce revin nu numai nouă, ci şi copiilor noştri. Ca reprezentanţi ai copiilor noştri trebuie să spunem că ora de Religie este necesară, că ea stabileşte valori fundamentale de raportare faţă de Dumnezeu, faţă de oameni şi faţă de o societate fundamental creştină”, a declarat pentru TRINITAS TV Marius Bălădeanu, avocat şi preşedinte APOR – filiala Sector 6.

Deși poate părea paradoxal, cei mai mulți dintre părinții care ne vorbesc cu tărie despre importanța predării Religiei în școală sunt dintre cei care n-au studiat disciplina și care nu-și doresc același lucru pentru copiii lor.

Asociația ”Părinți pentru ora de Religie” este o inițiativă a realizatorului TV Liana Stanciu și care, în prezent, are filiale în mai multe zone ale țării.

Comentarii Facebook


Știri recente