Vrancea: Capela Spitalului din Dumitrești a fost sfințită

Capela Spitalului din comuna vrânceană Dumitrești a fost sfințită joi, 9 februarie 2017. Slujba a fost săvârșită de Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, și Pr. Oscar Frunză, protoiereu de Focșani II. Din soborul slujitor au făcut parte şi preoții de caritate și cei din parohiile învecinate.

La eveniment au participat pacienți, cadre medicale și credincioși ai comunei de pe Valea Râmnicului, ne-a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media al Eparhiei.

Ideea amenajării unei capele a venit din partea mea, la solicitarea pacienților, care au dorit să aibă un loc unde să se poată ruga și închina. Cadrele medicale și domnul manager Costel Negoescu mi-au confirmat necesitatea înființării unui astfel de locaș sfânt, motiv pentru care m-au ajutat necondiționat la realizarea lucrărilor. Deși are aproximativ 20 mp și este amenajată într-un capăt de hol, consider că această capelă este benefică pentru pacienții cronici, care își pot găsi, aici, liniștea sufletească, a precizat Pr. Cristian Marius Niță.

Locașul de rugăciune a fost amenajat și înzestrat cu obiecte noi de cult, fiind așezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, cunoscut ca făcător de minuni .

Secția exterioară de la Dumitrești aparține de Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, unde părintele Niță slujește de aproape patru ani.

Comentarii Facebook


Știri recente