Vom ajunge alături de Dumnezeu numai dacă credem în Evanghelie – PS Lucian în a treia zi de Paşti

În a treia zi de Paști, PS Lucian a liturghisit în Biserica Intrarea Domnului în Ierusalim din Caransebeș. Preasfinția Sa le-a atras atenţia celor prezenţi că „vom ajunge alături de Dumnezeu numai dacă credem în Evaghelie și în mărturiile sfinților apostoli ale sfinților ucenici și ale femeilor mironosițe”.

„Suntem trecători în această viață, avem multe necazuri, boli, suferințe, probleme și nu suntem împăcați cu gândul că viața aceasta are doar câteva zeci de ani. Dacă suntem credincioși, ne gândim permanent că nu vom muri, iar moartea aceasta, despărțirea sufletului de trup o percepem ca pe un prag, o punte care leagă viața trecătoare de viața veșnică”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul a vorbit despre adevărata viață şi Cine o poate oferi.

„Suntem neliniștiți de când ne naștem pe acest pământ pentru că ne naștem cu această nostalgie a paradisului, nu suntem mulțumiți cu această viață trecătoare, toți vrem să trăim mai mult și dacă s-ar putea să avem viață fără de moarte”, a punctat Părintele Episcop.

„Cine ne poate oferi această viață eternă, viață fără de sfârșit, decât doar Cel Care a biruit moartea și păcatul, Mântuitorul Iisus Hristos, Cel Care a primit să fie răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire, dar ca un biruitor a Înviat, lăsând până astăzi ca mărtuire în Ierusalim mormântul gol”, a meditat Episcopul Caransebeşului.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente