Voluntarii Young Diaconia strâng fonduri pentru o familie numeroasă rămasă fără casă

Echipa de voluntari Young Diaconia și-a propus să strângă cel puțin 3.000 de lei moldovenești pentru o familie cu cinci copii care a rămas fără casă. Oamenii au nevoie urgentă de un cuptor, ca să-şi asigure mesele zilnice. Tânăra voluntară Emilia Vorobiov și-a pus la vânzare picturile în acest scop, dar se poate dona și direct în contul familiei.

Familia Tertiuc din satul Sadova, raionul Călăraşi, Republica Moldova, a rămas fără casă după un incendiu. Voluntarii YOUNG DIACONIA şi-au propus să-i ajute.

Cea mai urgentă nevoie a familiei este un cuptor în valoare de 3.000 lei, pentru a le putea oferi mâncare gătită copiilor: Tudor (14 ani), Nicolae (11 ani), Victor (7 ani), Gheorghiță (4 ani).

Cel mai mic membru al familiei se numește Sandu și are 5 luni.

„Fiind voluntari la taberele de vară, anul trecut am petrecut o săptămână în satul Sadova, unde am cunoscut o mulțime de copii, dar ne-am și atașat de o familie. Aveau o  stare socială nu foarte favorabilă, dar erau mulțumiți de ce aveau. Acum flăcările le-au luat totul…”, au declarat voluntarii.

„Noi ne-am propus să facem tot posibilul pentru a ajuta această familie, pentru că i-am cunoscut personal și pentru că împreună putem crea o lume mai bună”, au adăugat ei.

Emilia Vorobiov, una dintre membrii echipei de voluntari, și-a oferit picturile pentru strângerea de fonduri. Prețul este stabilit de cumpărător. Suma strânsă din vânzarea lor va fi donată familiei.

Pentru donații

Mihail Tertiuc: 069044651
Număr card pentru transfer direct : 5574840283405649
Emilia Vorobiov (picturi): 060157088
Pentru donații de haine, jucării și alte produse: 069024825 (Natalia) sau 060572659 (Faustina)


Young Diaconia este proiectul de voluntariat al Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. Proiectul are ca scop implicarea tinerilor în voluntariat și în activități de sprijin la nivelul societății. Participanții ajută la cantina socială mobilă, care le oferă hrană caldă vârstnicilor, și la organizarea taberelor de vară gratuite oferite de organizație copiilor de la sate.

Comentarii Facebook


Știri recente