Voluntarii Paraclisului CMN în sprijinul nou-născuților de la Spitalul Marie Curie

O echipă de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, coordonată de Arhim. Ciprian Grădinaru, a vizitat ieri Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Marie Curie din Capitală.Voluntarii au oferit produse necesare îngrijirii nou-născuților.

În cadrul acțiunii filantropice din 5 septembrie 2017 au fost oferite scutece, produse de igienă, dar și îmbrăcăminte pentru anotimpul rece, informează Dan Prună, coordonatorul echipei de voluntari.

Şeful Secţiei Terapie Intensivă nou-născuţi de la Marie Curie, Dr. Cătălin Carstoveanu a povestit despre situaţia tragică a unora dintre nou-născuţi care din cauza problemelor de sănătate grave au fost abandonaţi de părinţi, în spital.

Voluntarii au transmis impresiile cu care au rămas în urma vizitei la spitalul Marie Curie:

M-a impresioant dăruirea cu care domnul Dr. Carstoveanu își îndeplinește vocația, fiind atât medic, cât și tată pentru copii abandonați de părinți în timpul tratamentului, a spus medicul stomatolog, Irina Molnar, din echipa de voluntari ai Paraclisului CMN.

Am rămas profund impresionată de atenția și dedicarea întregului personal medical cu care sunt tratați copii din această secție. În ciuda problemelor foarte grave de sănătate și a stării critice din care medicii nu le mai dădeau șanse de recuperare, mulți copii și-au revenit miraculos, grație puterii divine. Dumnezeu lucrează pentru oameni, prin medici, a punctat un alt voluntar din echipă, Oana Vartolomei.

De asemenea, voluntarul Dan Prună a declarat: M-a marcat profund ceea ce ne-a relatat Dr. Cătălin  Carstoveanu. Unii părinți își abandonează copii în spital, însă domnul doctor le rămâne alături, făcând eforturi supraomenești pentru a le salva viața, chiar dacă finalul este de multe ori tragic.

Atât voluntarii cât și angajații Secţiei Terapie Intensivă nou-născuţi de la Marie Curie au transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru pentru sprijinul acordat în desfășurarea tuturor activităților social filantropice întreprinse de-a lungul timpului.

Comentarii Facebook


Știri recente