Voluntarii Paraclisului CMN în ajutorul celor aflați în suferință – Bilanț al activităților filantropice

Începând cu anul 2013 şi până în prezent, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au organizat sute de acţiuni cu caracter filantropic.

Campaniile dedicate sănătăţii şi educaţiei persoanelor din mediul rural, Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, Campania de „Prevenire a abandonului şcolar” reprezintă o parte din activitățile desfășurate de voluntari, informează Dănuţ Prună, coordonatorul echipei de voluntari.

Iniţiatorul şi coordonatorul tuturor acţiunilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru. Acestea se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Donează sânge, salvează o viață!

Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, iniţiativă demarată încă din anul 2013, a ajuns să fie cea mai importantă acțiune de donare sânge. Până în prezent, au fost donate peste nouă tone de sânge de aproximativ 19.000 de donatori.

În total, peste 7.000 de preoţi şi seminarişti au donat sânge. Printre donatori s-au mai aflat poliţişti, jandarmi şi militari. Campanii de donare de sânge au fost organizate în: Bucureşti, Sinaia, Ploieşti, Câmpina, Oradea, Constanţa, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Cluj.

Echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a ajutat de multe ori oamenii ajunşi victime ale unor intemperii. Voluntarii au sprijinit persoanelor sinistrate din judeţul Galaţi cărora le-au oferit produse alimentare, hrană caldă, medicamente, articole de curăţenie, încălţăminte, perne, pilote, dar si donaţii băneşti.

La Penitenciarul Jilava a avut loc, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, o nouă acţiune care s-a adresat taţilor aflaţi în detenţie, copiilor şi mamelor acestora. Acţiunea a fost organizată cu susţinerea a trei cadre medicale-voluntare. Ediţia a fost una specială întrucât cei prezenţi au avut parte şi de un program artistic susţinut de Florin Chilian, Alina Roşca, Elena Crețu şi Andrei Ciopec.

 

Donare dispozitive medicale Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric

În data de 9 august 2017, Patriarhia Română a donat 20 de dispozitive medicale Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric. Aparatura a fost înmânată, cu titlu de donaţie, mai multor unităţi medicale din ţară. Fondurile necesare achiziţionării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară – Basilica.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit astăzi 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unităţi medicale din ţară. La evenimentul din 9 august 2017 au fost prezenți reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Aceștia au participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj…

Selecţia celor 20 de spitale beneficiare ale donaţiei a fost realizată pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, aplicându-se ca şi criterii: număr de paturi din secţiile de neonatologie, dotările deja existente, acceptul conducerii unităţilor spitaliceşti în cauza.

Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti au participat şi la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare.

Evenimentul din data de 9 august nu a reprezentat singura acţiune de acest gen. Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro.

Campanie de prevenire a abandonului şcolar

Pe 12 septembrie a fost inițiată o nouă campanie cu caracter social. De aceasta dată, voluntarii Paraclisului CMN s-au orientat către elevii cu situaţie financiară fragilă care sunt predispuşi la abandon şcolar.

Voluntarii Paraclisului CMN vor continua inițiativele de ajutorare a celor aflați în nevoi. Raportul complet al activităților poate fi lecturat AICI

Comentarii Facebook


Știri recente