Voluntarii Paraclisului CMN au organizat un spectacol pentru copiii bolnavi de cancer

iob 30

Copiii bolnavi de cancer luptă cu suferinţa zilnic şi, de la o vârstă fragedă, îşi petrec timpul în spitale, pentru recuperare şi tratamente greu de suportat până şi pentru cei mari. De Ziua Internaţională a Copilului bolnav de cancer, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au reușit să îi facă să uite de suferință pe copiii de la Institutul Oncologic Bucureşti. Pentru acestia au organizat un spectacol şi le-au adus jucării.

„Cancerul este o boală grea şi necruțătoare care a răpit bucuria, frumusețea și inocența copilăriei multora”, a spus Arhim Ciprian Grădinaru pentru Trinitas Tv subliniind faptul că voluntarii paraclisului CMN sunt alături de aceşti copiii aflaţi în suferinţă.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au adus cu ei daruri pentru copiii internaţi la Institutul Oncologic.

„Ne dorim mult de tot să venim în sprijinul acestor copii care, din păcate, se confruntă cu o boală atât de cruntă și numai uniți putem să sprijinim și să ușurăm cumva suferință  lor. Sunt niște copii puternici care se confruntă cu probleme foarte mari și ne determina pe noi ceilalți să prețuim mult mai mult viață și să fim și mai mult alături de toți cei aflați în suferință”, spus Dănuț Prună voluntar – Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aceasta este a treia vizită a voluntarilor la Institutul Oncologic București. În fiecare lună, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului vor organiza spectacole pentru copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic București.

„Noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vom desfășura tot mai multe acțiuni, aici la Institutul Oncologic București. Chiar am dedicat o sâmbătă din luna acestor copii, venim aici cu diverse spectacole și încercăm să-i bucurăm și să le ușurăm, să le alinam suferință cât se poate”, a afirmat Dănuţ Prună.

În 2002, părinți din toată lumea s-au unit pentru prima oară pentru o cauză comună: toți copiii bolnavi de cancer să primească cea mai bună îngrijire. În 2003, Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internațională a Copilului bolnav de cancer.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente