Voluntarii Paraclisului CMN au donat un lumânărar pentru Memorialul Jilava

Voluntarii de Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au donat sâmbătă un lumânărar pentru Fortul 13 Jilava, declarat în 2016 de Ministerul Culturii monument istoric și memorial care poate fi vizitat de public.

Cu această ocazie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru toate victimele comuniste și au fost pomeniți mărturisitorii credinței din perioada regimului comunist ateu.

Printre cei pomeniți s-au numărat Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, Părintele Arhimandrit Benedict Ghiuș și Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc.

Până acum, la Memorialul Jilava nu exista un spațiu unde vizitatorii să poată aprinde o lumânare în memoria victimelor închisorilor comuniste.

Într-o zi de mare sărbătoare, Înăltarea Sfintei Cruci, dar și comemorarea a 17 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Sofian Boghiu, am venit la Fortul 13 pentru a dona un lumânărar, deoarece aici nu era amplasat un astfel de loc unde să se poată aprinde o lumânare de către vizitatori sau de către oricine altcineva ar fi venit aici”, a declarat pentru Trinitas TV Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului CMN.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente