Voluntarii Paraclisului CMN au adus bucurie în sufletele copiilor internaţi la Institutul Oncologic Bucureşti

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au colindat luni pe copiii internați la Institutul Oncologic București cu prilejul apropierii sărbătorii Sfântului Nicolae și le-au împărți daruri, constând în jucării și produse alimentare. 

Sara Nukina, artist și voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat că cei mici „au fost foarte drăguţi şi m-au primit cu braţele deschise; când am intrat m-au îmbrăţişat şi a fost ceva foarte frumos”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a punctat că au fost oferite „daruri pentru 50 de copii”, iar la schimb „cei mici ne-au primit cu dragoste şi îmbrăţişări. Unii dintre ei au avut anumite preferinţe şi ne vom întoarce pentru a ne îndeplini promisiunile făcute”.

„Activitatea a fost una cu totul deosebită, aceasta datorită prezenţei alături de noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a doamnei Adriana Ene de la Emisiunea «Bucuria Poveştilor», difuzată la Radio Trinitas, precum şi a Sarei Nukina care i-a încântat pe copii cu frumoase colinde”, a mai spus Dănuţ Prună.

Adriana Ene, realizator „Bucuria Povestilor” – Radio Trinitas, a apreciat devotamentul şi implicarea voluntarilor.

„Nu e puţin lucru, e o onoare să fiu voluntar alături de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care fac atâtea lucruri şi atâtea fapte bune. A  fost emoţionant, frumos, o bucurie”.

„Se ştie că povestea reprezintă o terapie şi atunci terapia prin poveste este o modalitate de a te apropia de cei cu care te întâlneşti, de a le aduce un zâmbet pe chip, de a sta un pic de vorbă cu ei şi până la urmă să îţi bucuri şi sufletul prin faptul că îi bucuri pe cei din jurul tău”.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente