Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale s-au reîntâlnit cu locuitorii din Şotrile

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit sâmbătă, în localitatea Sotrile, din judetul Prahova, unde medicii specialişti au interpretat şi completat analizele medicale efectuate anterior de reprezentanţii clinicii Polimed.

La ediţia cu nr. 53 a Campaniei „Sănătate pentru Sate” au participat 21 voluntari cu următoarele specializări: cardiologie, neurologie, pediatrie, diabet şi nutriţie, gastroenterologie, dermato-venerice, recuperare medicala si psihologie.

De asemenea, fiecare pacient a fost investigat ecograf şi EKG. În total, s-au înregistrat circa 100 de pacienţi.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat:

„De data aceasta am revenit cu medicii specialişti, cu medicii voluntari din cadrul Campaniei Sănătate pentru Sate” pentru a le interpreta aceste analize şi pentru a le oferi un consult medical complet. A fost organizat un triaj şi de aici ei au fost  repartizaţi către EKG şi ecograf şi în funcţie de problemele de sănătate către specialiştii respectivi”.

Dr. Florin Cristea, Medic Neurolog, a subliniat că „a remarcat o patologie diversă, în special bolile articulare, bolile vertebrale, discopatia pe primul plan”.

„În acelaşi timp , am văzut şi tineri care mai au diverse probleme cu dureri de cap. Predomină mult patologia cardiacă, foarte mulţi cardiaci şi bineînţeles, colegii mei au descoperit câteva cazuri de diabet”, a spus Dr. Florin Cristea.

La rândul său, Dr. Carmen Zaharescu, medic cardiolog, a prezentat ce probleme a întâlnit la pacienţi.

„Am întâlnit o gamă variată de tipologii pornind de la dureri în piept, dislipidemii până la tulburări de ritm, probleme valvulare”.

Toate acţiunile social filantropice derulate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt coordonate de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente