Voluntarii Crucii Roșii acorda primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Română

În perioada 23-28 octombrie 2009, Crucea Roșie Română – Filiala Sector 4, București, va acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toată țara veniți la Patriarhia Română cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucureștiului.

Pe Dealul Mitropoliei, pentru toți cei care se vor confrunta cu probleme de sănătate, vor fi amplasate 3 corturi de Cruce Roșie, deservite de 75 de voluntari ai Crucii Roșii Române. Asistența premedicală va fi asigurată 24 de ore din 24 pe toată durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Rosii vor patrula în toată zona pentru a depista eventualele cazuri ce necesită primul ajutor. De asemenea vor fi distribuite peste 5.000 de ceaiuri calde pe timpul nopții, iar ziua aproximativ 15.000 de pahare de apă.

Crucea Roșie Română – Filiala Sector 4 sfătuiește zecile de mii de credincioși care vor urca Dealul Mitropoliei să se poarte civilizat, sa evite situații ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze și să se hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament să aiba la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, datorită temperaturilor scazute care sunt anunțate pentru acea perioadă, pelerinii sunt rugați să se îmbrace corespunzător.

Comentarii Facebook


Știri recente