Voluntarii CMN sprijină viaţa: Prevenţie şi depistare a cancerului în satul Ghermăneşti  

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au organizat sâmbătă în satul Ghermăneşti din comuna ilfoveană Snagov o nouă acţiune de prevenţie şi depistare a cancerului de col uterin. 

Voluntarii au fost sprijiniţi de o echipă de medici şi asistente de la Institutul Oncologic Bucureşti.

În cadrul acestei acţiuni 15 femei au beneficat gratuit de testul Babeş-Papanicolau, dar şi de un control mamar de rutină.

„Anual, sunt depistate 4000 de femei şi din păcate între cele diagnosticate şi tratate se înregistrează 2000 de decese”.

„Credem că merită făcut acest efort pentru a depista cazurile în faţă incipientă, astfel încât aceste viitoare paciente dacă este nevoie să le tratăm şi să le oferim o şansă la supravieţuire”, a declarat pentru Trinitas Tv Dr. Virgiliu Prunoiu, Coordonatorul Programului de screening de la Institutul Oncologic Bucureşti.

De începutul anului peste 300 de femei au beneficiat de control medical gratuit în cadrul campaniei desfăşurate de voluntarii Catedralei Naţionale.

Modelul acţiunilor a fost preluat şi implementat de medici din judeţul Botoşani, a explicat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Următoarea acţiune a voluntarilor în cadrul acestei campanii va avea loc în comuna ilfoveană Baloteşti în data de 19 octombrie.

Foto credit: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente