Voluntarii CMN i-au învățat pe elevii din Pantelimon cum să acorde ajutor în situații de urgență

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au învățat pe elevii din Pantelimon, în cea mai nouă sesiune de „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate”, cum să acorde primul ajutor în situaţii de urgenţă.

La eveniment au participat 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 – Pantelimon care au deprins noţiunile necesare unei intervenţii în caz de traumatisme ale aparatului locomotor, înec sau în cazul persoanelor cu stop cardio respirator.

Informaţiile de mai sus au reprezentat elementele de noutate adăugate prezentărilor în materie de igienă, nutriţie, stomatologie şi postură.

Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, a atras atenţia cu privire la riscurile care vin la pachet cu obezitatea.

„Un copil obez este un viitor adult obez şi de aici începe cascada de probleme ale obezităţii: diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, prima cauză de deces din lume; cancerul, a doua cauză de deces, şi nu numai pentru că sunt foarte multe probleme asociate obezităţii”.

„Este important să prevenim din timpul copilăriei şi să conştientizăm populaţia ce înseamnă riscul de obezitate, ce înseamnă excesul alimentar şi la ce poate să ducă acesta. Alimentele procesate, rafinate şi consumate în exces duc foarte uşor la obezitate. De aceea, ne întoarcem către alimentaţia naturală, către alimentaţia simplă pentru a ajunge adulţi sănătoşi”.

Claudia Buduna, medic specialist în Stomatologie Generală, a subliniat că a fost impresionată de elevii din localitate.

„Majoritatea cunoşteau deja tehnica de periaj corectă, mi-au adresat întrebări, erau curioşi în special de igiena aparatelor dentare fixe”.

Rezultatele campaniei de „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate”, de la început şi până în prezent, au fost prezentate sintetic de Dan Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

„Din august 2016 peste 15.000 de persoane au beneficiat de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Acţiunile s-au desfăşurat în 13 judeţe din ţară, în Bucureşti şi în Republica Moldova. Campania se concentrează în special pe sprijinirea zonei rurale, acolo unde educaţia medicală este precară din cauza lipsei medicilor specialişti”.

Toate acţiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente