Voluntarii CMN continuă lupta cu noul coronavirus. Beneficiari din 28 localităţi de pe raza a 8 judeţe

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale continuă să susţină în mod constant ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, în izolare voluntară la domiciliu sau în situaţii dificile, atât în Bucureşti, cât şi în alte localităţi din România.

Voluntarii au sprijinit şi persoanele  vulnerabile din mediul rural prin suport moral şi ajutor material constând în pachete cu alimente de bază, produse de igienă şi alte produse.

De la începutul restricţiilor cauzate de pandemie, ei au acţionat în 28 de localităţi din 8 judete: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeş, Călăraşi, Giurgiu şi Dâmboviţa.

Acţiunile vor continua în permanenţă până la ridicarea stării de urgenţă. Unele localităţi au fost sprijinite de mai multe ori, în urma situaţiilor concrete constatate pe teren.

Dănuţ Prună, coordonator al Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a spus că în această perioadă „este foarte important să fim cu toţii solidari, să ne sprijinim aproapele”.

„Am sprijinit şi sprijinim mai ales satul românesc, aflat într-un moment greu, cu populaţie îmbătrânită, confruntându-se cu sărăcia cauzată de lipsa unor surse de venit. De asemenea, am mai oferit sprijin familiilor cu mulţi copii, familii care se confruntă cu lipsa locurilor de munca stabile”.

„Fiecare dintre noi poate deschide uşa aproapelui nostru cu o vorbă bună, cu o farfurie de mâncare sau doar cu un zâmbet şi o încurajare”, a îndemnat Dănuţ Prună.

În Bucureşti, din prima zi a instituirii stării de urgenţă, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au activat pe diverse axe de sprijin, logistic, financiar, încercând să susţină atât persoanele aflate în nevoie, cât şi principalele institutii sociale şi medicale implicate.

Pe linia protocolului între Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov, voluntarii distribuie mâncare caldă în sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6, iar persoanele din sectorul 5 sunt sprijinite de voluntarii ISU.

O egală atenţie este îndreptată către persoanele în dificultate aflate în izolare voluntară la domiciliu sau aflate în situaţii dificile din toate sectoarele din Bucureşti.

Prin Sectorul Social filantropic al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale primesc lista de cumpărături, achiziţionează produsele şi se deplasează la domiciliul acestora sau sunt prezenţi în adăposturi pentru oamenii străzii, asigurând suport la organizarea activităţii.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au reluat sprijinul logistic acordat unui lanţ de supermarketuri în donarea de produse alimentare şi de igienă către patru spitale din Bucureşti: Matei Balş, Marius Nasta, Victor Babeş, Elias. Săptămâna aceasta s-au livrat în total 5 camioane de produse, asigurându-se stocul necesar pentru următoarea perioadă.

„Nu este prima oară când sprijinim logistic această societate comerciala in donarea de produse de strictă necesitate către aceste spitale, inclusiv către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în toată perioada premergătoare Sfintelor Paşti”, a precizat Dănuţ Prună.

De asemenea, voluntarii au continuat sprijinul logistic acordat unui lanţ de restaurante de tip fast food, fiind oferite sandişuri şi cafea caldă personalului medical de la Spitalul Matei Balş.

Acest sprijin este oferit încă de la instituirea stării de urgenţă şi va continua până la relaxarea măsurilor respective.

Foto credit: Voluntarii CMN

Comentarii Facebook


Știri recente