Voluntarii CMN au ajutat 36 de familii prahovene | „Ne descurcăm cum dă Dumnezeu”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii (CMN) au oferut vineri ajutor material la 36 de familii prahovene, fără posibilităţi financiare.

Este vorba despre localnicii din Izvoru, Podu Cheii și Buștenari.

„Ne descurcăm cum dă Dumnezeu. Suntem bolnavi și amărâți. Avem o familie numeroasă. Încercăm totuși să oferim copiilor o educație bună, este important pentru noi ca cei mici să poată merge la școală”, a mărturisit o localnică.

Mă descurc greu, nu am pensie, nu am nici un venit. Muncesc cu ziua prin sat. Ne-a bucurat vizita voluntarilor, ne ajută mult alimentele pe care le-am primit”, a spus o altă beneficiară.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a ţinut să precizeze că din punct de vedere al efortului fizic, „a fost cea mai grea zi pe care am avut-o de când merg în voluntariat”.

„Mai bine de o jumătate de oră am urcat pe dealuri pentru a ajunge la gospodăriile oamenilor. Am ajuns la case unde locuiesc familii care nu au nici măcar curent electric, dar care se bucură de natură și de tot ceea ce primesc de la Dumnezeu. Își duc copiii la școală, știind foarte bine că educația este singurul lucru care îi poate ajuta pe cei mici să își depășească condiția actuală, să își găsească, atunci când vor crește, un loc bun de muncă, să poată avea un trai mai bun”.

„Ne dorim să fim și noi alături acestor familii. Facem aceasta, sprijinind activitatea social-filantropică a preoților din aceste parohii sărace”, a spus Dănuţ Prună.

În perioada februarie 2020 – ianuarie 2021, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat o amplă acțiune umanitară. Au fost ajutate 4.830 de familii cu produse alimentare, produse de igienă, încălțăminte, îmbrăcăminte, electrocasnice și măști de protecție. Valoarea totală a produselor oferite a fost de 410.000 lei.

Ei au efectuat până în prezent 206 deplasări și au ajuns în 164 de sate din 22 de județe ale țării ajutând mai multe familii cu posibilități materiale reduse.

Acțiunile fac parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” care are ca scop oferirea suportului logistic, financiar și moral pentru populația vulnerabilă din zonele urbane și rurale în timpul epidemiei.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente