Voluntarii Catedralei Naționale se implică în campania de donare de sânge pentru victimele din Ucraina

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în perioada 2 – 8 martie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale, au organizat o acţiune de donare de sânge intitulată „Donează sânge pentru Ucraina!”.

Acţiunea a avut loc în cadrul Campaniei Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viață!”.

O nouă acţiune va avea loc în cadrul aceleiași campanii în perioada 15 – 16 martie, de data aceasta împreună cu personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În cele două zile, în intervalul orar 08:00-17:30, voluntarii Catedralei Naționale vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie, unde vor facilita procesul de triere a donatorilor și vor oferi asistență și informații referitoare la procesul de transfuzie.

Prin campaniile de donare de sânge organizate în ultimii ani, Patriarhia Română a devenit instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea donatorilor de sânge în România.
În ultimii 9 ani, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, au fost recoltați peste 20.500 de litri de sânge de la aproximativ 36.000 de donatori.

Foto credit: medijobs.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente