Voluntarii Catedralei Naționale organizează mai multe campanii de donare de sânge, în Bucureşti şi Ploieşti

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale organizează în această perioadă mai multe acțiuni de donare de sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române.

Acțiunile de donare de sânge vor avea loc în centrele de transfuzie sanguină din București și Ploiești, în perioada 11-19 mai.

De asemenea, în perioada 11-13 mai, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești se desfășoară cea de a 24-a ediția a Campaniei „Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!”, inițiată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale.

O primă acțiune de donare de sânge a avut loc miercuri la Centrul de Transfuzii din București în parteneriat cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Studenții și profesorii care nu au putut participa vor putea dona sânge și săptămâna viitoare, în perioada 17-19 mai.

În total, sunt așteptați pentru a dona sânge 650 de cadre didactice și studenți ai Academiei de Poliție.

„Donarea de sânge este un act de responsabilitate socială, de dragoste față de semenii aflați în suferință, în spitale ori acasă, care așteaptă o șansă la viață.  Oricine este eligibil acestui act medical este așteptat la centrul de transfuzie sanguină din orașul său pentru a dona”, au transmis voluntarii Catedralei Naționale.

Voluntarii Catedralei Naționale vor fi prezenți la Centrele de Transfuzie, unde vor facilita procesul de triere a donatorilor și vor oferi asistență și informații referitoare la procesul de transfuzie.

Prin campaniile de donare de sânge organizate în ultimii ani, Patriarhia Română a devenit instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea donatorilor de sânge în România.

În ultimii 9 ani, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, au fost recoltați peste 20.500 de litri de sânge de la aproximativ 40.000 de donatori.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naționale

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente