Voluntarii Campaniei „Sănătate pentru sate” în sprijinul unei persoane bolnave din județul Prahova

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) identifică și sprijină în continuare numeroase cazuri sociale în cadrul Campaniei Sănătate pentru sate.

La ediția cu numărul 43 a campaniei, medicii voluntari prezenți sâmbătă, 18 martie 2017, în comuna Talea din județul Prahova, au identificat o pacientă suferindă de litiază biliară care necesita intervenție chirurgicală.

În acest sens, medicii voluntari au colaborat cu medicul de familie din comună, Sorin Miron, în vederea sprijinirii acestei persoane cu posibilități financiare reduse, informează Dan Prună, voluntar de la Paraclisul CMN.

Pacienta în vârstă de 65 de ani, cunoscută cu litiază biliară s-a prezentat cu dureri abdominale și a fost consultată de medicul voluntar Oana Moșu.

A fost diagnosticată cu colecistita cronica litiazică și i-am recomandat consult chirurgical în vederea efectuării operației, a spus Dr. Oana Moșu, specialist în medicină internă, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Voluntarii au preluat acest caz, doamna Maria fiind internată de joi în Spitalul Județean Ilfov. Cu sprijinul medicului voluntar internist Camelia Diaconu, pacienta va fi operată în decursul zilei de luni, 27 martie.

Astăzi, un grup de cinci voluntari de la Paraclisul CMN i-au făcut o vizită la spital doamnei Maria. Ei au încurajat-o, i-au dăruit unele bunuri necesare și o carte de rugăciuni.

Am convenit să ne vedem după operație, să o ajutăm să se întoarcă acasă și să ne revedem în scurt timp la Talea. Să ne ajute Dumnezeu să ne reîntalnim sănătoși! – Cătălina Pitiș, voluntar al Paraclisului CMN.

Doamna Maria a mulțumit atât părintelui Ciprian Grădinaru, organizatorul Campaniei Sănătate pentru sate, cât și medicilor și voluntarilor pentru susținerea oferită.

Comentarii Facebook


Știri recente