Volumul de eseuri creștine „Vino Doamne!” a fost lansat

În Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim din București, a fost lansat joi, 07 aprilie 2016, volumul de eseuri creștine „Vino Doamne!” al scriitoarei Lidia Popița Stoicescu.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Aş putea aminti în doar câteva cuvinte că în această carte întâlnim dragostea sau iubirea doamnei Lidia Popiţa Stoicescu pentru Liturghie, pentru cuvintele vieţii veşnice”, a spus Preasfinţia Sa.

Volumul cuprinde texte care au constituit suportul emisiunii „Lumină lină – meditaţii creştine”, difuzată săptămânal, vinerea, la postul Radio TRINITAS al Patriarhiei Române.

„Eu cred că m-am făcut simțită în sufletul ascultătorului întâi, pe urmă în sufletul cititorului, prin dorința mea de a trăi Ortodoxia împreună cu acest aproape al meu, cu fațetele lui multiple și cu situațiile prin care trecem cu toții. Am încercat să pătrund în sufletul aproapelui meu, să îl apropii de mine, să mă apropii de el și să încercăm să explicăm fie momente trăite în cadrul cultului, în timpul Sfintei Liturghii, fie momente din viața de zi cu zi”, a declarat pentru Radio Trinitas scriitoarea Lidia Popița Stoicescu.

La festivitatea de lansare au participat scriitori, profesori de teologie și personalități ale vieții culturale bucureștene.

Volumul Vino, Doamne…!” face parte din Colecția „Media Christiana” – seria „Radio Trinitas”.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente