Volumul „Adevăr și demonstrație” va fi lansat la Facultatea de Teologie din Bucureşti

Volumul „Adevăr și demonstrație. De la incompletitudinea lui Gödel la vederea mai presus de orice înțelegere a Sfântului Grigorie Palama”, semnat de Conf. Adrian Lemeni, va fi lansat în 19 noiembrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Lucrarea apărută la Editura Basilica a Patriarhiei Române va fi prezentată de autor şi de cercetătorul Ştefan Cârstea de la Institutul de Fizică Atomică.

„Volumul reprezintă o noutate prin abordarea temei, dar totodată se constituie într-o mărturisire în Duhul Adevărului în continuitate cu Tradiția patristică, într-o mărturie a împlinirii căutării cinstite și statornice a adevărului din știință și filozofie în Adevărul din Care sunt și spre Care sunt toate: Iisus Hristos – Calea, Adevărul și Viața”, se menţionează în Nota editorială.

Evenimentul va începe de la ora 18:00.

Foto credit: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…