Volume noi pentru biblioteca Parohiei Albacete – Spania

Biblioteca Parohiei „Sfântul Dionisie Exiguul” din Albacete, Spania, s-a îmbogățit cu încă șaptezeci de volume de beletristică și zece filme documentare, donate de curând de o credincioasă din București. Cu acestea, numărul cărților din fondul constituit abia în luna noiembrie 2011, depășește o sută, fiind în continuă dezvoltare.

În acest moment, cea mai mare parte a bibliotecii este acoperită de beletristică, însă se găsesc și câteva volume din aria Teologiei, care aduc răspunsuri fundamentale la întrebările duhovnicești ale creștinilor; este vorba de cărți ale unor mari duhovnici precum pr. Arsenie Boca, pr. Ilie Cleopa sau ale unor părinți viețuitori în Sfântul Munte Athos.

Amenajată într-una dintre camerele adiacente spațiului dedicat oficierii sfintelor slujbe, biblioteca parohială a fost dotată cu mobilierul necesar și un calculator primit prin donație, la fel ca volumele puse la dispoziția celor aproximativ 1500 de enoriași.

„Cei care vor să ne susțină în formarea unei bogate și utile biblioteci parohiale, ne pot contacta pe adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon 0034/697658936. Dorim să adunăm cât mai multe cărți pentru credincioșii noștri. Avem o cameră destinată exclusiv bibliotecii, în hala unde se află și biserica noastră, dar și sala pentru activități cu tinerii, unde funcționează școala parohială, precum și cancelaria parohială”, a spus părintele paroh Cătălin Hogea.

În paralel cu desfășurarea acestor proiecte, în Parohia din Albacete continuă amenajarea spațiului în care se oficiază sfintele slujbe, pentru care au fost donate recent mai multe icoane, chiar ieri primind o icoană bizantină reprezentând-o pe Maica Domnului cu Pruncul, pentru catapeteasma bisericii. Acțiunile se desfășoară în cadrul proiectului „Gospodar în Casa Domnului”, care va continua în perioada imediat următoare. Potrivit părintelui Hogea, până la praznicul Învierii Domnului va ajunge și icoana cu Mântuitorul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…