VOLUM OMAGIAL – Părintele Prof. Dr. Nicu Moldoveanu la 70 de ani

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut volumul omagial „Părintele Prof. Dr. Nicu Moldoveanu la 70 de ani”. Cartea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, este formată din două părți distincte și a fost îngrijită de către Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu și Pr. Lector. Univ. Dr. Stelian Ionașcu.

Prima parte cuprinde cuvinte de prețuire ale celor care l-au cunoscut pe părintele profesor, de-a lungul celor 40 de ani de activitate, de la ierarhi ai Bisericii noastre, până la colegi profesori, preoți și foști studenți. Talentat bizantinist, profesor, dirijor și compozitor, Părintele Nicu Moldoveanu a cultivat și a făcut roditor darul iubirii față de Dumnezeu și de lucrarea misionară a Bisericii, îmbogățind sufletele cu lumina și bucuria credinței creatoare de valori nepieritoare.

Cea de-a doua parte a volumului este alcătuită din studii care tratează teme importante, referitoare la istoria muzicii religioase, a înființării catedrelor de cântare bisericească de la institutele teologice, precum și a unor personalități care s-au remarcat prin slujirea muzicii corale, contribuind la valorificarea și îmbogățirea tezaurului muzical psaltic românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente