Volum de evocări dedicat arhim. Benedict Ghiuș

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a apărut, sub coordonarea Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, volumul Părintele Benedict Ghiuş – duhovnic smerit şi mărturisitor al lui Hristos în temniţele comuniste.

Lucrarea este un omagiu adus Părintelui Arhimandrit Benedict Ghiuș, o prezență duhovnicească pașnică într-o societate brutalizată de regimul comunist, unul dintre inițiatorii mișcării duhovnicești Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim și mărturisitor al Mântuitorului Iisus Hristos în temnițele de la Jilava și Aiud, precum și în lagărul de muncă de la Ostrov, secția Salcia (nov. 1958-25 iun. 1964), se menţionează într-un comunicat de presă emis de Sectorul Cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul Înainte, Patriarhul României evidenţiază faptul că toţi cei care l-au cunoscut ca preot slujitor al Catedralei și duhovnic încercat dau mărturie despre cuvântul său cald și mângâietor, convingător și ziditor, erudit și cuceritor, despre sobrietatea și firescul slujirii sale, despre bunăvoința pe care o manifesta față de toți cei care îi cereau îndrumarea și binecuvântarea.

Tuturor le insufla nădejde, notează Patriarhul Daniel, reamintindu-le că niciun păcat pentru care facem pocăință nu covârșește infinita iubire de oameni a lui Dumnezeu.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române evocă faptul că părintele Benedict Ghiuş a  trăit plenar învățăturile pe care le picura în sufletele fiilor săi duhovnicești, iar aceștia, cu nemărginită dragoste și evlavie, au depus mărturie despre bunătatea și smerenia sa desăvârșite, despre blândețea și discernământul său, despre noblețea și sensibilitatea sa.

Volumul poate fi achiziționat din librăriile și magazinele de cărți și obiecte bisericești ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

Comentarii Facebook


Știri recente