Voia lui Dumnezeu este să facă din oameni păcătoși slujitori ai Lui, a spus PS Timotei în Catedrala din Madrid

Voia lui Dumnezeu este să facă din oameni păcătoși slujitori ai Lui, a subliniat în predica rostită duminica aceasta Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei. PS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala provizorie din Madrid, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 24 septembrie 2017, reflectând asupra Pescuirii minunate (Luca 5:1-11), ierarhul a subliniat importanța ascultării și a smereniei. Mântuitorul a încercat credința Sfinților Apostoli, cerându-le să arunce din nou mrejele după o noapte în care nu au prins nimic.

Deși timpul nu era prielnic pentru pescuit, deoarece peștele se prinde mai bine noaptea, Simon Petru s-a făcut ascultător cuvântului Domnului. Dacă n-ar fi ascultat, Petru nu s-ar fi încredințat de dumnezeirea Mântuitorului, a explicat PS Timotei.

Văzând minunea împlinită Petru se smerește și spune: „Ieși Doamne de la mine pentru că sunt om păcătos!”(Lc. 5:8), dar cu siguranță el nu voia să iasă sau să plece Mântuitorul, însă încredințându-se de Hristos Lumina lumii și-a văzut și conștientizat păcătoșenia lui, a adăugat Preasfinția Sa.

Voia lui Dumnezeu este să facă din oameni păcătoși slujitori ai Lui. El nu se leapădă de noi, ci stă la ușa inimii și bate; iar dacă omul deschide, Hristos intră și-l mântuiește. Să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu și să-i deschidem ușa inimii ca astfel să aflăm pace și liniște sufletelor noastre, a îndemnat la final Episcopul Spaniei și Portugaliei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în diacon pe tânărul Ilie Daniel Maniu pe seama Protopopiatului de Vitoria, îmbisericit în parohia Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose din Pamplona.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente