Vocaţia inedită şi integratoare a orei de religie

Am participat recent la susţinerea unei lucrări metodico-ştiinţifice pentru obţinerea gradului didactic I în învăţământul preuniversitar cu o temă inedită pentru disciplina religie: „Mijloace multimedia de abordare transdisciplinară a religiei“, cu aplicabilitate pe tehnologia multi-touch. Conceptele de multimedia, TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor), transdisciplinaritate, multi-touch mă trimiteau într-o atmosferă cu totul diferită de alte lucrări pe care le-am coordonat până în prezent la această disciplină.

Din comisia de examen au făcut parte: pr. prof. univ. dr. Vasile Gordon (de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, în calitate de preşedinte), subsemnatul (în calitate de îndrumător al lucrării şi vicepreşedinte) şi prof. dr. Gheorghe Dogaru (inspector pentru disciplina religie la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti).

Susţinătoarea lucrării a fost doamna Niculina Filat, profesor titular din 2001 la Catedra de religie a Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu“ din Bucureşti, absolventă a Facultăţii de Teologie-Litere din Iaşi, promoţia 2000. În decursul carierei didactice, doamna Filat a arătat un interes deosebit pentru domeniul IT şi folosirea mijloacelor multimedia în cadrul procesului instructiv-educativ, participând la numeroase programe de formare şi perfecţionare în acest domeniu.

Mai multe detalii în “Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente