„Vlășcuța, Vatră de Tradiție Românească”, Ediția I

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la parohia cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Cuvioasă Parascheva din satul Vlășcuța, comuna Stolnici, a avut loc evenimentul cultural intitulat: Vlășcuța, Vatră de Tradiție Românească, Ediția I.

La eveniment a fost prezent părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, consilier Cultural și Comunicații Media, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare și a prezentat cele cinci volume din cartea Părintelui Arhiepiscop Calinic: Toată vremea-și are vreme.

Programul artistic a fost unul generos, la el participând: formația de călușari a Căminului Cultural Stolnici, condusă de vătaful Petre Masala; formația de dansuri populare „Călușarii mici” a Școlii  Generale „Constantin Bălaceanu-Stolnici”, clasele I-VIII – instructor Liviu Voicu; ansamblul „Constantin Anduță” al parohiei Sfinții Voievozi din municipiul Curtea de Argeș – coregraf Mioara Anduță; formația de dansuri populare „Doruri de câmpie” a Căminului Cultural Hârsești – instructor George Răducu; grupul folcloric „Dorulețul de câmpie” – profesor coordonator Ioana Modan Cornea; grupul de recitatori „Meșterii cuvintelor”, coordonat de directorul Căminului Cultural Hârsești, Loredana Costache.

„Manifestarea desfășurată în Duminica a doua din luna mai, cunoscută ca Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, a dorit să promoveze portul popular, alături de meșteșuguri tradiționale ce sunt astăzi aproape uitate: sculptura în piatră și lemn, țesutul manual, pictură pe sticlă și lemn. Și prin acest eveniment, cei prezenți: invitați, expozanți, meșteri, enoriași și localnici, s-au legat adânc într-o mărturisire de credință fermă în Dumnezeu, folclor și frumos ”, anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…