Vizitează ţările baltice cu Basilica Travel

Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române organizează în luna iulie un pelerinaj de 10 zile în ţările baltice: Letonia, Lituania, Estonia şi Finlanda.

Plecarea se va face din București de la baza Dealului Patriarhiei în data de 15 iulie.

Pelerinii vor putea vizita mai multe obiective religioase, dintre care menţionăm:

Catedrala din Riga – este unul dintre cele mai recunoscute repere din Letonia. A fost construită în apropierea râului Daugava în anul 1211 şi este considerată cea mai mare biserică medievală din statele baltice.

Catedrala Alexandru Nevsky din Tallin construită între anii 1894 – 1900 în perioada în care țara făcea parte din Imperiul Rus. Este ocrotită de Sfântul Alexandru Nevsky, care în anul 1242 a câștigat Batalia de pe Lacul Peipsi, în apele teritoriale ale Estoniei de astăzi.

Catedrala din Helsinki – biserica a fost construită inițial în perioada 1830-1852 ca un omagiu adus Marelui Duce al Finlandei, Tarul Nicolae al I-lea al Rusiei. A fost cunoscută drept Biserica Sf. Nicolae până la independența Finlandei din anul 1917.

Programul complet al pelerinajului aici.

Puteţi descoperi mai multe imagini din cadrul pelerinajelor efectuate pe conturile oficiale de Facebook şi Instagram ale Agenţiei Basilica Travel.

Foto credit: Trends HRB

Comentarii Facebook


Știri recente