Vizite pastorale în Protopopiatul Sighișoara

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, însoțit de către Părintele Protopop Ovidiu Dan, a efectuat marți, 8 aprilie 2014, vizite canonice în zece parohii din Protopopiatul Sighișoara. Traseul pastoral a cuprins parohiile: Bălăușeri, Coroiu Mic, Ormeniș, Sântioana, Daneș, Albești, Boiu, Archita, Saschiz și Mihai Viteazu. La sfârșitul lunii martie, respectiv în data de 31, Înaltpreasfinția Sa a mai vizitat un număr de 10 parohii și filii din Protopopiatul Târgu-Mureș, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.

În cadrul vizitelor canonice, Înaltpreasfințitul Irineu le-a oferit păstorilor sufletești sfaturi de încurajare în frumoasa lor misiune – aceea de a fi „crainici ai cerului” – care le-a fost încredințată de către Dumnezeu la alegerea lor întru cele sfinte. Totodată, le-a împărtășit și câteva îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, pentru o mai bună organizare parohială, din punct de vedere disciplinar și canonic.

De asemenea, credincioșilor din aceste parohii le-a pus la suflet cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești în ceea ce privește trăirea credinței lucrătoare prin iubire. Aceasta le dăruiește demnitatea nobilă de a fi creștin, adică „fiu al luminii” și „fiu al Învierii”. Ei trebuie să aibă mereu nădejdea că, orice s-ar întâmpla, Hristos-Domnul este Biruitorul morții și al iadului și are puterea de a transforma tristețea în bucurie și înfrângerea în biruință veșnică.

În ceea ce privește vizitele pastorale efectuate, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Din nou, m-am aflat astăzi pe plaiurile românești și pitorești ale județului Mureș, de data aceasta în protoieria Sighișoara. În cele zece parohii, am fost întâmpinat, cu bucurie, de către preoții noștri, harnici lucrători în ogorul Domnului, și de către creștinii noștri, pentru care credința ortodoxă înseamnă viață în Hristos. Atenția mea s-a îndreptat, cu precădere, spre păstorii sufletești, pe care i-am încurajat să facă „lucrul evanghelistului” și să fie solidari cu poporul lui Dumnezeu. Iar credincioșilor din aceste parohii le-am oferit cuvântul adevărului. Totodată, i-am îndemnat să rămână neclintiți în duhul Legii strămoșești, avându-l drept model pe Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu”.

Comentarii Facebook


Știri recente