Vizite pastorale în Protoieria Târgu Mureș

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, însoțit de către Părintele Protopop Olimpiu Zăhan, a efectuat luni, 31 martie 2014, vizite canonice în șapte parohii din jurisdicția Protopopiatului Târgu-Mureș. Traseul pastoral a cuprins parohiile: Sâncraiu de Mureș, Nazna, filia Sîntioana, aparținătoare parohiei Hărțău, Band, Fânațe cu filia Șincai Fânațe, Șincai și Berghia cu filiile Pănet și Țiptelnic.

După cum a precizat Arhid. Liviu Stanciu, în cadrul acestor întâlniri cu părinții parohi, Înaltpreasfinția Sa le-a dat sfaturi folositoare din punct de vedere administrativ-gospodăresc și pastoral-misionar. De asemenea, sfătuindu-i și pe membrii consiliilor parohiale și pe credincioșii noștri, Ierarhul le-a pus la suflet cuvinte de mângâiere și încurajare, întărindu-i în dreapta credință și asigurându-i că, împlinind poruncile Domnului, calea spre mântuire este mult mai ușoară.

Legat de aceste vizite pastorale, Înaltpreasfinția Sa a spus: „În această zi de primăvară, mi-am propus să vizitez mai multe parohii din Protoieria Târgu-Mureș. Întâlnirea cu păstorii noștri sufletești și cu dreptcredincioșii noștri creștini a constituit pentru mine și pentru ei o negrăită bucurie. Este bucuria comuniunii în ambianța sacramentală a Bisericii, Trupul lui Hristos. Mergând din sat în sat, i-am îndemnat pe preoții parohi să dea dovadă de râvnă în păstorirea turmei cuvântătoare. Iar pe creștini am căutat să-i fac conștienți de noblețea sfântă primită la Botez. Această noblețe trebuie concretizată prin credință dreaptă și prin viețuire evanghelică exemplară”.

Comentarii Facebook


Știri recente